har inte tid o drömma!

var i Ryssland o möte 2 vita tigrar.
När jag o personen jag var där med hade sprungit  in på en alldeles igenfrusen lekplats (allt i mitt synfält är blågrått av kyla)
och klättrat upp i en klätterställning så kommer jag på 2 saker..
Att jag glömt ta på mej jackan och jag känner på ett sjukt verkligt sätt hur kallt det är, men jag vet att jag klarar mej, kyla är inget problem.
Och att jag lämnat Manfredi i vagnen 100 m bort och jag ser hur tigrarna redan är precis bredvid honom och jag ber till Gud att han ska sitta still, men då börjar han så klart krypa upp ur vagnen, (Manfredi är 2 månader, men i drömmen är han nog närmare 1 år och har en blommig hätta på huvudet, vilket jag hade när jag var liten, vilket får mej o tro att det är mej själv jag drömmer om)
Så, i alla fall så upptäcker tigrarna barnet och en av dem slänger en vit filt som i mitten lyser med ett mjukt ljus skiftande i mintgrön o lila, filten landar bredvid Manfredi eller Mej eller vem det nu är..

Jag ser inte i fall tigrarna är aggressiva eller inte för jag hinner vakna.

Andra drömmar jag haft är lite röriga, en handlade i huvudsak om att jag gick längs en väg som till en stor del var samma gata som går utanför min gamla högstadieskola, men känslan var ju också att jag var i lite olika länder eftersom det längs vägen ringlade en massa tropiska ormar.
Jag var inte rädd för ormarna, mer fascinerad.

Drömde som vanligt att jag åkte till Thailand med min klass, skolklass alltså.
Så klättrade vi/jag runt i ett stort rutat nät av rep och där fans det en panda...

Jag drömde att jag skulle gå o lägga mej och att jag hade en kompis hemma hos mej, när jag precis lägger mej i sängen med Manfredi så är det plötsligt fest!!
Jag går ut i köket där det står en gammal skolkompis som vi kallade Minichili (väldigt kort chilenare) och röker hemmarullade cigg, hela köket är rökfyllt o jag blir arg.
Då hör jag hur F sätter nycklarna i dörren! Jag får panik o springer mot sovrummet o plötsligt har jag Francescos  stora beiga vinterjacka på mej och jag kan inte få av mej den!
Jag står i sovrummet och vill hoppa i sängen o låtsas sova men jag får inte av mej den jävla jackan o har jag den på mej så kommer ju F fatta att jag visste varit med på festen... (?)

Sista drömmen som jag hade innan jul tror jag det var, var helt sjuk!
Då var jag i ett fängelse.. som av en ren händelse såg precis som B huset i min gymnasieskola där vi hade matte..
Nu var fängelset helt nedsläckt med undantag för en ensam lampa som stod på en disk på bottenvåningen av huset.

Jag springer fram till disken (för det är tydligen en tävling) på disken står det en rulle med rött presentsnöre och jag sliter tag i den, säger till den skumma typen att jag vill ha en femtedel av kroppen gärna en stor bit av låret, det jag syftar på är så jävla sjukt att jag knappt fattar det, jag ber alltså att få en femtedel av köttet från en död kvinna!! 
Men det ser jag ritat i en teckning, så jag ser aldrig riktigt den döda kroppen, som tur är.. 
Han river av en tunn bit från låret o det är jag missnöjd med.

Sen sitter jag, Francesco och nån mer i en cell, den är ljus och vi sitter på golvet.
sen blir det rörigt, men det vi gör är i princip att hjälpa en jätte farlig man att rymma...

Jo lite tid har jag o drömma, men jag har fan inte tid o minnas dem! Jag har alltid känslan av att jag inte kommer ihåg de bästa!

Hej då.

O vi kan ju glömma det där med att skriva 5 ggr i veckan..



neger

nu vet jag inte hur jag ställer mej till detta ord, är det fult, rasistiskt o kränkande eller inte??

Däremot känner jag att det låter lite fult o säga det om en svart människa, men ordet i sej är ju kul!
Ett roligt faktum är att det är sååå mycket roligare och säga det på riktigt grov skånska, och samtidigt så låter det inte alls lika fult.

Det är så kul att jag går omkring och säger det hela tiden, på skånska; NNNAAEEEEGGEEEEOO hihihihihi!



glömt glömt glömteliglömt glömt

drömde nåt ganska intressant, men under dagens gång med jäkla julklappsinhandling så är drömmen spårlöst försvunnen från min näthinna..
Surt.

hej då

hmmm

Jag drömmer så konstigt nu för tiden...

Det mesta glömmer jag tyvärr, inte så lätt o komma ihåg när man vaknar av skrikande, jollrande bebis och för att jag ska minnas mina drömmar så Måste jag återberätta dem ganska direkt på förmiddagen, o jag har ingen o berätta dem för...

Men det jag kommer ihåg är ofta nånting ganska vardagligt och tråkigt med små glimtar av intressanta detaljer.

Jag har känslan av att jag drömmer om höjder, rep, apelsiner, vatten (NÄr drömmer jag INTE om vatten..!) djur, o barn.

Jag har drömt att jag hittat min mormor drunknad PÅ en brygga  som ligger under vatten när jag varit ute på promenad i en kritvit öken..
Har drömt att jorden gått under, det regnade massa brinnande kometer över oss....
Jag har också drömt att jorden är liten som en golfboll och jag är, ja, naturlig storlek i förhållande till golfbollen antar jag... 

Drömde att jag var i en jätte jätte mataffär, jagad av en grupp, en grupp specialpoliser eller ja, en grupp karlar hur som helst.
Det var i och för sej inte mej de jagade, det var en man de jagade, men till o från så var jag i hans kropp, handlade mat och flydde samtidigt.. hmmmm

Jo! och så drömde jag också att jag bodde som student i Venedig fast det verkade som att det utspelade sej för några 100 år sen,, jag minns att jag hade jäkla problem med att hitta vägen och vissa ställen i staden, jag blev förbannad på mej själv för jag hade bott där ganska länge o borde hitta!

Inte mycket spännande här inte.

Ska försöka framkalla lite roligare drömmar i natt .

Över och ut.


konsumtions-reflektion

En liten tanke så här i juletid:
Om man tilllverkar tv apparater och annan elektronik som dvd spelare, brännare, ipods mm, och om man nu vill sälja så mycket som möjligt vore det inte logiskt att se till så att dessa apparater inte håller Hur Länge Som Helst??
(vet inte, där kanske jag va ute o cyklade lite...)

Fast å andra sidan så sprutas det ju ut nyare o nyare modeller som blir ett måste, men man kan ju då misstänka att dessa tillverkare bromsar utvecklingen eller rättare sagt håller tillbaka utvecklingen så att man alltid kan hålla ett jämnt flöde av nyare, bättre och lite lite mer updaterade modeller av vad de nu säljer.
Ja menar om de skulle göra sitt bästa att skapa nya "super" tv apparater, eller musikmaskiner mm så skulle de med all säkerhet kunna hoppa över typ 5 modeller per år!!

Den här teorin har jag haft förut för länge sen, men den bubblade upp lite nu efter att jag läst Birger Schlaugs debattartikel i aftonbladet där han berör den hysteriska överkonsumtion vårt land likt äckliga USA är drabbat av..

Tragiskt tycker jag.

GOD JUL!

31.7

En miljard sekunder är 31.7 år.

PREMIÄR

pampampampam pam pam pam paaamm.. Trumvirvel och symbal!

Jag har inte skrivit på flera miljarder sekunder (låter ganska kort va, flera månader låter mycket längre.. Fan nu måste jag googla exakt hur länge en miljard sekunder är, ooooorkar inte räkna ut det själv även fast det säkert är lätt)

Premiären till ära så ser jag hur apful min bloggsida verkligen är! Nu gillar jag Barbapappa, inget ont om honom,, men ärligt resten alltså..
Helt opimpad sida och jag vet ju med blöjor o bajs o kräk o ammande o skrikande att det aldrig i helvetet kommer ske en pimpning av min blogg, kommer aldrig hända.  

Nu när jag blivit förälder så ska min blogg INTE börja handla om barnuppfostran o bajs o kräk, möjligtvis mitt eget, men inget värre.
Jag är en glad o stolt förälder och det kanske inte går att undvika att skriva lite då o då om min coola Manfredi men jag lär ju förhoppningsvis ha Nå-Got annat än blöjor o skrik o joller i huvudet..
Om mitt stackars huvud inte tömts av det fruktade föräldravisuset! 
Eller ännu värre! Om min hjärna invaderats av det vansinniga mammaviruset som raderar allt i sin väg och kan ge permanenta skador i intellektet!!
 
Jaja, det lär ju inte hända... Ska alla fall försöka lägga in lite kul bilder i ett försök att snygga till min sopiga blogg, ska också anstränga mej till det yttersta o försöka skriva åtminstone 5 ggr i veckan, får se hur det går haha!

Nä nu känner jag för en av mina veckocigg!! Ha-HA! Nåt kul ska man fan få ha!
 
Slut för idag tack för idag. 

RSS 2.0